Αυτά είναι τα 3 κύρια στοιχεία που κοιτάζουμε όλοι σε έναν υπολογιστή!

Like us on Facebook!

computer

If you like it, please share!

Επεξεργαστής (Processor):

Ο επεξεργαστής είναι το μυαλό του υπολογιστή. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σιγουρευτείς ότι δεν παίρνεις νέο υπολογιστή με παλιά ή ξεπερασμένη τεχνολογία, ειδικά αν σκοπός σου είναι να τρέχεις προγράμματα ή παιχνίδια που απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ικανότητα.

Ένας τρόπος για να αξιολογήσετε τους επεξεργαστές είναι να μάθετε την ταχύτητα και τον αριθμό των πυρήνων. Η ταχύτητα του επεξεργαστή σας λέει πόσο γρήγορος είναι ο επεξεργαστής. Σχετικά με τους πυρήνες, σήμερα υπάρχουν επεξεργαστές μονού, διπλού (dual-core) και τετραπλού (quad-core) πυρήνα. Οι υπολογιστές πολλαπλών πυρήνων διευκολύνουν την εκτέλεση πολλών εργασιών ταυτόχρονα. Όσο ανεβαίνει η τιμή, παίρνετε περισσότερα απ’ όλα, όμως στην τελική μπορεί να αγοράζετε περισσότερα απ ‘όσα χρειάζεστε.

Μνήμη (Memory):

Όταν πάτε να αγοράσετε έναν υπολογιστή, ένας αριθμός που θα δείτε σίγουρα είναι πόση μνήμη έχει μετρημένη σε gigabytes (GBs). Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο το καλύτερο, ειδικά αν κάνετε πολύ multitasking, που σημαίνει να τρέχετε πολλά προγράμματα ταυτόχρονα.

Για αναφορά, τα 2 GB είναι η χαμηλότερη μνήμη που θα βρείτε σε έναν νέο υπολογιστή και ανεβαίνει από εκεί: 4, 6, 8, 16 και ούτω καθεξής.

Αποθηκευτικός Χώρος (Storage):

Ένας σκληρός δίσκος είναι εκεί όπου αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες του υπολογιστή σας. Κάθε φορά που δημιουργείτε αρχεία οποιουδήποτε είδους και τα αποθηκεύετε στον υπολογιστή σας, αποθηκεύονται στον σκληρό σας δίσκο.

Το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και όλα τα προγράμματα που εκτελείτε αποθηκεύονται επίσης στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Επομένως όσο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα ο σκληρός δίσκος, τόσο το καλύτερο για εσάς αφού θα μπορείτε να αποθηκεύετε περισσότερα δεδομένα. Όμως να θυμάστε ότι οι δίσκοι SSD έχουν μικρότερη χωρητικότητα από τους HDD, έχοντας όμως άλλα οφέλη.

Δες επίσης:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός σκληρού δίσκου HDD και ενός SSD?

Πριν φύγεις, σου θυμίζουμε ότι στην σελίδα μας μπορείς να βρεις και άλλα σύντομα και ενδιαφέροντα άρθρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: